woensdag 14 mei 2008

Bevorderen MS en Google het gebruik van ePHR's?

Elektronische persoonlijke gezondheidsdossiers (Personal Health Records, ePHR's) zijn in opkomst. Verwacht wordt dat de activiteiten van Microsoft en Google op dit gebied het gebruik van dit soort toepassingen zal stimuleren. De Amerikaanse Healthcare Information and Management Systems Society hield vorige maand onder 675 gezondheidszorg IT-professionals een onderzoek over ePHR's.

Zoals verwacht mag worden vond 92% van hen dat de patient zelf de eigenaar van zijn gegevens zou moeten zijn. Privacy en beveiligingsproblemen worden als het belangrijkste obstakel voor toepassing gezien (49% van de ondervraagden). Daarnaast zag 24% het feit dat artsen geen elektronische medische dossiers gebruiken als een belangrijk obstakel.

76% van de ondervraagden was van mening dat een ePHR pas echt zin heeft wanneer het geintegreerd wordt met het elektronisch medisch dossier van de arts.
Bijna de helft van de ondervraagden denkt dat het verschijnen van Microsoft en Google op de ePHR-markt de adoptie van ePHR's zal versnellen; 39% denkt dat dit nauwelijks of geen invloed op de adoptie zal hebben.

Op dit "A4-tje" zijn alle resultaten van het onderzoek te vinden.

Geen opmerkingen: