donderdag 8 mei 2008

Ook 50-plussers zoeken naar gezondheidsinformatie

In zijn weblog schrijft Martijn Hulst over het onderwerp Ook 62-plussers zoeken naar gezondheidsinformatie. Hij haalt daarbij een Amerikaans onderzoek van Focalyst en een artikel in eMarketer aan. Hierin wordt verwezen naar de situatie in de VS. Voor dit onderwerp hoeven we echter niet zo ver van huis. Ook in Nederland is hiernaar onderzoek gedaan, onder meer door Flycatcher in opdracht van de RVZ. Hierbij is aan een steekproef van 2080 personen gevraagd: "Hoe vaak heeft u het afgelopen JAAR internet geraadpleegd met vragen over gezondheid en/of gezondheidszorg?". De antwoorden van drie leeftijdsgroepen zijn geanalyseerd. Onder 50-plussers is het percentage dat “NOOIT” antwoordt significant hoger dan dat van 50-minners.
Wanneer we echter kijken naar de antwoorden op de vraag: "Hoe vaak heeft u de afgelopen MAAND internet geraadpleegd met vragen over gezondheid en/of gezondheidszorg?" dan zijn er geen significante verschillen tussen de drie leeftijdsgroepen. De 50-plussers werken ook in Nederland hun achterstand dus weg.
Overigens zoekt meer dan 40% van alle internetgebruikers in Nederland in een maand een of meerdere keren naar informatie over gezondheid of gezondheidszorg.

3 opmerkingen:

Unknown zei

Interessant ontwikkeling en maar weer eens goed om te zien dat het argument 'de oudere generaties internetten niet' ook hierin onderuit gehaald wordt. Uit welk jaartal komen deze gegevens?

Onno van Rijen zei

Dit onderzoek is gehouden medio september 2007; vrij recent dus.

Onno van Rijen zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.